SolaRoad systemen

SolaRoad systemen

Reanco is de verkooporganisatie voor SolaRoad. SolaRoad is een energie genererend systeem dat kan worden toegepast als weg, fietspad, voetpad, trottoir, perron, parkeer plaatsen of  onderdeel van een abri system.

Het SolaRoad element is opgebouwd uit een betonplaat met daar op een PV systeem. Alle benodigde bedradingen en aansluitingen  zijn reeds in de betonplaat verwerkt. De platen worden aangesloten op converters welke in een separaat geplaatste schakelkast worden verwerkt.

SolaRoad heeft een energie opbrengst welke op ca. 75% van een PV dak systeem ligt. Het voordeel van de SolaRoad ten opzichten van andere systemen  (zoals  windmolens en zonneparken)  is dat u gebruik maakt van de bestaande en reeds in gebruik zijnde openbare ruimte.  Bij de andere systemen dient u nieuwe openbare ruimte te gebruiken en kan deze niet worden ingezet voor bijv. woningbouw of bestrating.  Momenteel is er ook een grote publieke weerstand tegen windmolens en zonneparken  i.v.m. horizonvervuiling etc. . SolaRoad is snel en eenvoudig te plaatsen, kan als zelfstandige unit worden toegepast of kan worden gebruikt voor levering van stroom aan het net, aan huishoudens, aan abri systemen, als oplaadsysteem voor elektrische fietsen etc. etc.

Het SolaRoad systeem heeft een levensduur gelijk aan een standaard betonnen bestrating/wegdek.  SolaRoad heeft in de basis geen onderhoud nodig (alleen de jaarlijkse inspectie)